A piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
- 7 dl víz
- 2, 5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 7 dkg margarin
- 4 evőkanál tejszínhab
A csokis krémhez:
- 7 dl víz
- 2, 5 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 7 dkg margarin
- 4 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- olvasztott csokoládé
A tésztához 4 tojást keményre felverünk elektromos habverővel 4 evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk 1 teáskanál szódabikarbónát. Egy 22 × 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a vízzel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, amíg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük. A csokis pudingport ugyanúgy készítjük el, mint a vaníliást. Amíg a krémek hűlnek, az 5 dl tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverünk 4-4 evőkanálnyit belőle. Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, majd rákenjük a csokis krémet. Erre kerül a csokis piskóta, majd rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk. (Én kis olvasztott csokoládét csorgattam rá.)
Vankó Sándorné receptje.