Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojássárgája
- 1-2 evőkanál tejföl, vagy amennyit kíván a tészta
Töltelék:
- 1 nagy üveg magozott meggy a levével együtt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- kevés fahéj
Hab:
- 4 tojás kemény habja
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés citromlé
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és kinyújtjuk 32 × 32 cm-es lappá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és 180°C-on 5-7 percig sütjük.
A meggyet a levével együtt egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingporokat és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk, és együtt félig megsütjük.
A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével keményre felverjük, a meleg sütemény tetejére simítjuk, majd további 5-6 percig még sütjük. Akkor jó, ha a hab rózsaszínes lesz.
Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Kovács Zsuzsanna receptje.