Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12, 5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
Hab:
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Kenéshez:
- baracklekvár
Szóráshoz:
- aprított dió
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 12, 5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Ezután kivesszük a hűtőből a tésztát és kettévágjuk. Kinyújtjuk az első lapot egy 22 x 33 cm-es tepsi méretűre. Ha kinyújtottuk, sütőpapírra tesszük. Megkenjük baracklekvárral. A lekvár tetejére halmozzuk a fehérje habot, majd megszórjuk dióval. Egy nagyobb tepsi hátoldalára átemeljük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és 10-12 percig sütjük. A másik lapot ugyan így sütjük. A pudingport a tejjel összekeverjük és megfőzzük. Kihűtjük. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és egy selymes állagú krémet készítünk belőle. Óvatosan emeljük át a sütőpapírról az első lapot a tepsibe. Rákanalazzuk a krémet, szépen elsimítjuk és rátesszük a másik lapot. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, kb. 2 órára. Ezután szeleteljük.
Szilvia Csoma receptje.
A fenti recept a szerző gengedélyével került feltöltésre!