Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- fél kocka (12,5 dkg) margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
A fentiekből jól nyújtható tésztát készítünk, majd amíg a hab elkészül, hűtőbe tesszük.
Hab:
- 4 tojásfehérjét
- 15 dkg cukorral habosra keverünk
A lapokra:
- baracklekvár
- 10-15 dkg durvára vágott dió
A tésztát 2 részre osztjuk, egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk, a lapokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, rásimítjuk a habot, megszórjuk apróra vágott dióval, majd külön-külön megsütjük 180°C-on, 10-12 perc alatt.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- fél kocka (12,5 dkg) margarin
- 15 dkg porcukor
A pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, ezután a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk, és ezzel töltjük a lapokat.
Réti Andrásné Judit receptje.