A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
Hab a tésztára:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
A lapok megkenéséhez:
- sárgabaracklekvár
- 10 dkg durvára aprított dió
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két 24 × 22 cm-es tepsibe való lapot nyújtok belőle. Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenem, a tojásfehérjét a cukorral habbá verem, és elosztom a két lapon, vagyis a habot a lekváros lapra simítom, majd durvára vagdalt dióval megszórom. A két lapot külön-külön megsütöm 180°C-on 10-15 perc alatt. Amíg sül, elkészítem a krémet.
A tejből és pudingból krémet főzök. A porcukort és margarint krémmé keverem. Amikor a puding kihűlt, a két krémet összekeverem, és a már kihűlt lapokat megtöltöm. Az egyik diós felére simítom a krémet, a másik lapot pedig ráhelyezem úgy, hogy a diós rész legyen felül. Egy óra múlva szeletelhető.
Domján Mária receptje.