- 3+1 evőkanál cukor
- 1 liter tej
- 2-3 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg háztartási keksz
- tejszínhab
3 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felengedjük 1 liter tejjel, és felforraljuk. Közben 2-3 tojássárgáját 1 evőkanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Mikor már jó ‘bőrös’ a tej, akkor a kikevert tojássárgáját belekeverjük és elzárjuk alatta a tűzhelyet. Utána a felvert tojásfehérjét is melegen beleforgatjuk, majd hozzáadunk 25 dkg háztartási kekszet. (Ez lehet egy kicsit több is.) Kihűlt állapotban betesszük a hűtőbe, majd hidegen tálkákba szedjük és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Nagyon fincsi!
Farkasné Joó Ibolya receptje.