Tésztalapok:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Vaníliás krém:
- 7 dl tej
- 2,5 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 7 dkg margarin
- 4 evőkanál tejszínhab
Csokis krém:
- 7 dl tej
- 2,5 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 7 dkg margarin
- 4 evőkanál tejszínhab
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- reszelt csokoládé
A tésztához 4 tojást kb. 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőport. Egy 22 × 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
Míg a krémek hűlnek, az 5 dl tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverünk 4-4 evőkanálnyit belőle .
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, majd rákenjük a csokis krémet. Erre kerül a csokis piskóta, majd rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk, és reszelt csokival díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni. Jó étvágyat kívánok!
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.