Hozzávalók a tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
És még:
- 5 db nagy alma
- fahéj
A tepsibe sütőpapírt tettem. Meghántottam, kimagoztam 5 db nagy almát. Cikkekre vágtam, és a tepsibe raktam szépen sorjában. Fahéjjal megszórtam, amit nem sajnáltam róla. Erre öntöttem rá a kavart tésztát. A tojásból és a kristálycukorból habot készítettem. A végén hozzáadtam a tejet és az olajat.
A sütőporos lisztet kisebb adagokban hozzákevertem. Vigyázva arra, hogy a liszt jól elkeverődjön a habban. A gázsütőmet az 5-ös fokozaton előmelegítettem. 25-30 perc alatt megsütöttem a tésztát. A tepsiben hagytam hűlni legalább félórát. Egy tálcára borítottam, szépen lehúztam az aljáról a sütőpapírt, vigyázva arra, hogy az alma ne mozduljon el. Amikor kihűlt rá lehet kenni a habot. A tojásfehérjét elkezdem felverni, és közben több részletben hozzáadtam a cukrot. Jó keményre készítettem. Rákentem az almára, és betettem a hűtőbe. Pár óra múlva megszórtam a tetejét fahéjjal és felszeleteltem.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!