- 12 dkg porcukor
- 10 dkg vaj/margarin
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 db őszibarack
- 3-4 db szilva
- 2 dl tej
- 15 g étkezési zselatin
- 10-12 db babapiskóta
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. A barackról és a szilváról a héját lehúzzuk és felkockázzuk. A porcukrot a vajjal/margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, végül a felkockázott gyümölcsöket. Jól összedolgozzuk. A tejben elkeverjük a zselatint, addig melegítjük /nem forraljuk!/, míg a zselatin feloldódik benne, majd ha langyosra hűlt, a túrós masszához vegyítjük. Beleöntjük a már folpackkal kibélelt őzgerincformába. A babapiskótákat cukros oldalukkal lefelé ráhelyezzük, és hűtőbe tesszük. 3-4 óra múlva, amikor megdermed, tálcára borítjuk, és szeletelve tálaljuk. Őzgerincforma mérete: 32×10 cm
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!