Piskóta:
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanálnyi sütőpor
Krém:
- 1 csomag étkezési zselatin (20gr)
- 1, 5 dl víz
- 5 evőkanál cukor
- 3 kis dobozos tejföl
- 2 csomag tejszínhabpótló por
- 2, 5 dl tej
- 20 dkg gyümölcs
Tetejére:
- 1 csomag zselatin por
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A zselatin a vízzel és a cukorral felforraljuk. Még forrón belekeverjük a tejfölt. A habport a tejjel felverjük és a tejfölös masszához adjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöt is. Ezt a tasakon lévő utasításokat követve elkészítjük. Én gyümölcslével vagy a befőtt levével készítem és már nem adok hozzá cukrot. A tortaformát folpackkal kibéleljük. A piskótára öntjük a krémet, majd 1 éjszakára (12 órára) hűtőbe tesszük. A kihűlt tortára öntjük a zselatint. Díszíthetjük a tetejét gyümölcsökkel is. Ez a mennyiség egy 28 cm-es tortaformához elegendő. Ha kisebbet szeretnénk akkor a felesleges krémet öntsük tálkákba mert úgyis el fog fogyni.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!