Piskóta:
- 3 tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 9 dkg liszt
- 1 teáskanál víz
- 1 teáskanál olaj
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 8 dl natúr joghurt
- 10 dkg porcukor vagy édesítő
- 0,5 l állati eredetű tejszín (lehet növényi is)
- 2 x 20 g zselatin
- 1 csomag színtelen zselatin
Díszítés:
- Gyümölcs
- 1,5 dl tejszín (növényi)
És még:
- sárgabaracklekvár
- gyümölcsök ízlés szerint
A tojásfehérjét félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, olajat, vizet és egyesével a tojássárgáját, majd felverjük. Sütőporos lisztet belekeverjük. A 26 centiméteres tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a masszát elsimítjuk. 180 °C-on készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
3 dl joghurtot megmelegítjük, a zselatint bele tesszük, hogy elolvadjon. Kicsit vissza hűtjük és a többi joghurttal amihez hozzáadtuk a cukrot vagy édesítőt ,összekeverjük. A tejszínt keményre verjük, majd a joghurthoz kavarjuk.
Összeállítjuk a tortát. A piskótát teljes kihűlés után visszahelyezzük a tortakarikába. Lekenjük sárgabarack lekvárral, megszórjuk gyümölccsel (ez most kopasz barack és őszibarack volt), teszünk rá joghurtot, és ezt addig ismételjük míg a formánk megtelik. A tetejére kicsi formába joghurt és gyümölcs került(szőlő). Pár órás hűtés után összeállítsuk a tortánkat és ízlés szerint díszítjük.
Kiss Imréné receptje.