Tészta:
- 27 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 12 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg margarin
- kávéskanál ecet
Krém:
- eper
- cseresznye
- áfonya
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 5 dkg porcukor
Díszítés:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a margarint, a mézet és a porcukrot a szódaporral állandó keverés mellett felforralom, majd langyosra kihűtöm. Amikor kihűlt, hozzáadom a tojást, a tejfölt és a kakaóporral elkevert lisztet. A tésztát összegyúrom, kétfelé osztom, kinyújtom és sütőpapíros tepsiben 180°C-on 5-6 percig sütöm a mindkét lapot. A gyümölcsöket megmosom és felaprítom. A kisült tésztalapoknak a széleit egyenesre levágom és összemorzsolom. A tejszínhabot a fixálóval és a porcukorral kemény habbá verem. Amikor a lapok kihűltek, akkor a tejszínhab 2/3 részét a tésztára kenem, rászórom a morzsalékos tésztadarabokat, és a gyümölcsök nagy részét is a tejszínbe nyomkodom. A másik lapot a tetejére teszem, a maradék habbal bevonom, és gyümölcsdarabokkal díszítem. Olvasztott csokoládéval lespriccelem, hűtőbe teszem, és egy-két óra múlva szeletelhető. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
Domján Mária receptje.