Tészta:
- 6 tojás
- 18 dkg (finom) kristálycukor
- 18 dkg liszt
Joghurtkrém:
- 5 dl vegyes gyümölcsjoghurt
- turmixolt gyümölcsvelő (meggy, eper)
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 15 dkg főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 2 dkg zselatin
- 3-4 dl habtejszín
A tetejére:
- hagyjunk a krémhez felvert tejszínhabból
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a lisztet és a cukrot kimérjük. A tojások sárgáját habosra verjük a cukor felével. A többi cukorral a tojásfehérjét verjük kemény habbá. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a lisztet beleöntjük (esetleg egyszerre beleszitáljuk) és lapáttal, vagy kanállal beleforgatjuk.
A krémhez az ízlés szerint gyümölcsvelővel gazdagított joghurtot összekeverjük a tejjel, a cukorral és 15 dkg főzés nélküli vaníliás pudingporral. 2 dkg zselatint is adunk hozzá (az utasítás szerint elkészítve). A tejszínt felverjük – egy keveset tegyünk belőle félre a krém tetejére -, majd a pudinghoz keverjük és lekenjük vele a piskótalapot. A tetejét bevonjuk a félretett tejszínhabbal.
Czine Zsuzsanna receptje.