Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
Krém:
- 1 l tej
- 3 tasak vanília ízű pudingpor
- 14 evőkanál cukor
- 330 g tejföl
Tészta:
- Összekeverjük a hozzávalókat, és tésztát gyúrunk belőle.
- Kettéosztjuk, és mindkettőt külön-külön kinyújtjuk. Az egyik tésztát belerakjuk a zsiradékkal kikent, belisztezett 40 x 30 centiméteres tepsibe, majd erre jön a krém.
Krém:
- A pudingot elkészítjük, és amikor még forró, hozzákeverjük a tejfölt.
- Mikor már eléggé kihűlt, rárakjuk a már tepsiben levő lapra, és erre tesszük rá a másik lapot.
- Megszurkáljuk a tészta tetejét, s már süthetjük is! Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig 200 °C-on.
- Ha megsült, kivesszük a sütőből, s porcukorral megszórjuk a tetejét.
- Ha kihűlt, felkockázzuk, s tálalhatjuk is.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!