Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 egész tojás
Töltelék:
- 0,5 kg túró
- 4 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor (nem kell megfőzni)
- fél citrom leve
- 0, 5 liter tej
Hab:
- 4 tojás fehérje
- 10 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal lágy tésztát gyúrok, amit 30 percre hűtőbe helyezek. Ezalatt elkészítem a tölteléket. A túrót villával összetöröm, elkeverem benne a tojások sárgáját, cukrot, pudingport, citrom levét, majd a tejjel simára keverem. A töltelék folyós lesz, de sütés közben a puding tökéletesen megköti a tejet. A tésztát vajazott, lisztezett, 38 x 22 cm-es tepsibe helyezem és egyenletesen belenyomkodom. A tölteléket ráöntöm a tésztára és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20 percig sütöm , majd 150-160 f°C-on, további 25 percig.
Ekkor a 4 fehérjéből és 10 dkg porcukorból vert kemény habot rásímítom, majd további 10 percig sütömÉn légkeverésen sütöm végig. Amikor a süti kezd kihűlni, megjelennek az aranyló cseppecskék a tetején. Teljes kihűlés után (1-2óra), hűtőben tárolom.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!