- 4 tábla tortabevonó csokoládé (lehet vegyesen ét- és tejcsoki) remekül felhasználhatók erre a célra a megmaradt csokimikulások és húsvéti csokinyulak is!)
- 1 doboz Nesquik-gabonapehely
- 2 evőkanál étolaj
- esetleg egy kis rum vagy rumaroma
Egy nagyobb lábasba 3-4 evőkanál vizet öntünk. Beletördeljük a csokoládét, és nagyon kis lángon felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az olajat és esetleg 1 evőkanál rumot vagy pár csepp rumaromát. A folyékony csokiba beleöntjük a Nesquik-gabonapelyhet, jól összekeverjük és levesszük a fazekat a tűzről. Az így kapott keverékből két kiskanál segítségével 3-4 centi átmérőjű halmokat rakunk egy tálcára, amíg az egész massza el nem fogy. Ezután megvárjuk, amíg a csoki megszilárdul, majd a sütiket késsel alájuk nyúlva leválasztjuk a tálcáról. Kész!
Winter Viki receptje.