- 6 tojás
- 3 csomag vanília cukor
- 17 evőkanál porcukor
- 1, 5 dkg kakaó
- 3 csomag zselatin
- 5 dl tejföl
- 2 dl szörp
1.réteg
3 tojás sárgáját, 1 vaníliás cukorral, 5 evőkanál porcukorral habosra keverünk.1, 5 dl vízben, 2 evőkanál zselatint simára keverünk, felmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.Először a zselatinos vizet adjuk a kevert masszához, majd a habbá vert fehérjét.
2. réteg
Ugyanúgy készül, mint az első, csak a tojások sárgájába belekeverjük a kakaót. Ezután ráöntjük az első kihűlt rétegre és hűtőbe tesszük.
3. réteg
5 dl tejfölt elkeverünk 7 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1, 5 dl vízben. 2 evőkanál zselatint felmelegítünk, és hozzáadjuk a tejfölhöz. Lehűtjük és ráöntjük a második rétegre. Hűtőbe tesszük.
4. réteg
2, 5 dl vízből, 3 evőkanál zselatinnal oldatot készítünk, majd hozzáöntünk 2 dl szörpöt, kicsit forraljuk. Lehűtjük és a harmadik rétegre öntjük majd mehet ez is a hűtőbe.
Deák Anita receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!