Kakaós réteg:
- 3 tojás
- 2 dkg édesítő
- 2 dkg holland kakaópor
- 1 csipetnyi só
- 1 csomag étekezési zselatin (15 g)
- 1, 5 dl víz
Fehér réteg:
- 500 g natúr joghurt
- 2 dkg édesítő
- 1 csomag étkezési zselatin
- 1, 5 dl víz
Kakaós réteg : 3 tojás sárgáját kikevertem 2 dkg negyedannyi édesítővel és 2 dkg holland kakaóporral. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá vertem. 1 csomag étkezési zselatint (15 g) felfőztem 1,5 dl vízben. A zselatint összedolgozom a kakaós masszával, és beleforgatom a tojásfehérje habot. A kapott masszát egy lehűtött, 20x 30 cm- es tepsibe töltöttem és hűtőszekrénybe tettem.
Fehér réteg : 500 g natúr joghurtot elkevertem 2 dkg negyedannyi édesítővel. Felforraltam 1 csomag étkezési zselatint 1,5 dl vízben, langyosra hűtöttem és belekavartam a joghurtba. Az egészet ráöntöttem a megdermedt kakaós rétegre. Újra kakaós réteg következett. A második adag tejfölös masszából 2 tálkába kivettem 2-2 evőkanállal. Az egyiket pici piros, a másikat pici kék ételszinezővel színeztem. Mindkettővel csíkokat húztam hosszanti irányba a fehér alapra, majd egy pálcikával keresztirànyba húztam csíkokat. Dermedés után szépen szeletelhető.
A képeken látható szeletekből 2 db= 100 g.
Ez a mennyiség 67,6 kcal-t, 9 g fehérjét, 3,2 g zsírt és 4,7 g szénhidrátot tartalmaz.
Minczérné Piroska receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!