- 4 csomag étkezési zselatin
- 15 evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tejföl
- 2 evőkanál kakaó
- 2,5 dl málna vagy eperszörp (a szörp ne legyen rostos, mert előfordulhat, hogy nem fog megdermedni)
- réteg (sárga): 3 tojássárgáját 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét. 1,5 dl langyos vízben 1 csomag zselatint elkeverünk (melegítjük/ne legyen szemcsés), majd hozzáöntjük a masszához és 5 percig keverjük. Folpackkal bélelt tepsibe öntjük, hűtjük.
- réteg (barna): ugyanúgy, mint az elsőt, csak a masszához teszünk 2 evőkanál kakaóport. Ráöntjük a megdermedt sárga rétegre és újból hűtjük.
- réteg (fehér): 5 dl tejfölt elkeverünk 5 evőkanál porcukorral és 1 vaníliás cukorral, majd ismét az előző 2 rétegnél megismert módon elkészített zselatinnal keverjük és ráöntjük az előző 2 rétegre. Ismét hűtés.
- réteg: 2,5 dl szörpöt 2,5 dl vízben elkeverünk, és ismét az eddigiekhez hasonló módon zselésítjük. Ráöntjük a többi tetejére és minimum 4 órát hűtjük. Ha kész, óvatosan kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a folpackot, és szeleteljük.
A 4. rétegnél ügyeljünk, hogy ne legyen se túl folyós, se túl meleg, mikor ráöntjük a többire, mert aláfolyik és meglehetősen lerontja az esztétikai élményét. Inkább várunk vele egy kicsit, hogy biztosan meghűljön.
Igencsak pepecselős meló, de szerintem megéri. És ha leesik, tényleg visszapattan! Kipróbáltam! 🙂
SemiAuto receptje.