Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 6 evőkanál búzadara
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- darált dió
- cukor
- lekvár
Máz:
- olvasztott csokoládé
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral elkevert vajat. Az egyik diós lapra rákenjük a grízes krémet, majd rátesszük a másik diós lapot. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.
Rose Sandor mondta
Hogy lehet átszámítani poharas méretre?
Web Cukrászda mondta
Ez egy jó kis konvertáló, itt a liszttől kezdve a vajon át a cukorig elég sok mindent át lehet számoltatni: http://www.traditionaloven.com/culinary-arts/flours/cake-flour/convert-measuring-cup-us-to-dekagram.html