Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag szárított élesztő
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipet só
Krém:
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- 6 evőkanál búzadara
- 10 dkg vaj
Töltelék:
- darált dió
- cukor
- lekvár
A tetejére:
- csokimáz
A hozzávalókból tésztát készítünk, és 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.
A krémhez a tejből, a cukorból és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat. Az egyik diós lapra rákenjük a krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk.
Molnár Veronika receptje.