Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 6 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 5-6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg ribizli
- 15 dkg margarin
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál málnaszörp
- 2 evőkanál olvasztott margarin
A tojást a cukorral habosra keverjük, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, az olajat és a tejet. A nagy gáztepsiben 180°C-on kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk. A krémhez a búzadarából és a tejből grízt főzünk, majd belekeverjük a cukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarint. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, egyenletesen ráterítjük a ribizlit, majd rá a krém másik fele és rá a lap. A mázhoz a 20 dkg porcukrot 3 evőkanál citromlével és 2 evőkanál málnaszörppel fényesre keverjük, 2 evőkanál hideg olvasztott margarint teszünk bele, egy kicsit keverjük, majd rákenjük a lap tetejére.
A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.