A tésztához:
- 20 dkg rétesliszt
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 4 tojás
- 14 evőkanál hideg víz
- 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 liter tej
- 8 púpozott evőkanál búzadara
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vanillincukor
A tésztához a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, ezzel is jól elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a tojásos cukorhoz. Alaposan összedolgozzuk, hozzáadjuk az őrölt diót, és végül a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett 36 x 30 centiméteres tepsiben 180-200 °C-on sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, addig elkészíthetjük a krémet. A tejet a búzadarával folytonos keverés mellett megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezalatt a margarint habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral, majd a hűlt tejbegrízbe dolgozzuk. A krémet rásimítjuk a tésztára, és hűtőbe tesszük.
Felolvasztjuk a csokit gőz fölött, pici étolajjal hígítjuk, majd a krémre öntjük.
Ha megdermedt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!