Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- lekvár a töltéshez
Krém:
- 400 ml habtejszín (legjobb a Meggle)
- 300 g natúr joghurt
- 6-7 evőkanál porcukor
- 2 zacskó Knorr görög gyümölcsleves por
- 1 csomag Dr. Oetker express zselatin fix
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval.
A végén hozzáadjuk a sárgákat és ezzel is jól kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral majd a tojáshabhoz szitáljuk és beleforgatjuk. Végül az olajat is belekeverjük. Egy 39 x3 0-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 200 °C-on kb. 5-7 perc alatt megsül. A sütőből kivéve még forrón, sütőpapírral együtt szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.Közben a tejszínt a zselatinfix-szel és a porcukorral kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a joghurtot, majd végül a gyümölcsleves porokat. Alaposan kikeverjük. A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és megkenjük lekvárral. (Én eperlekvárt használtam).Feltekerjük és kb. 3-4 cm széles szeletekre vágjuk.
Fektetve, szorosan egymás mellé rakjuk őket, hogy egy téglalapot vagy négyzetet formáljanak. A tetejére halmozzuk a habot és egyenletesen elkenjük rajta. Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető lesz.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!