A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tojás
- 5 cl étolaj
- 1 teáskanál cukor
A töltelékhez:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 25 dkg krémsajt
- só
- őrölt bors
A kenéshez:
- 1 tojás
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg a tészta kel elkészítjük a tölteléket. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg teljesen elfövi a levét. Még melegen belekeverjük a kémsajtot és hagyjuk kihűlni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, körülbelül 6×6 centiméteres négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből. A tészta sarkait felhajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
A kis batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihenni hagyjuk, majd felvert egész tojással lekenjük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!