- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg vaj / margarin
- 1 egész tojás
- csokoládé a díszítéshez
A hozzávalókból tésztát készítünk és fél órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, tepsiket kibélelünk sütőpapírral. A lehűlt tésztát különbözőképpen formázhatjuk. Rudat sodrunk, felvágjuk és kiflit készítünk belőle. Kis kerek kiszúróval korongokat szaggatunk, ebből lesz az isler. Apró korongokat formázva, tetejükre diód habot készíthetünk (hab: 1 tojásfehérje, 7 dkg porcukor-7 dkg dió, tojásfehérjéből habot készítünk, beletesszük a porcukrot, majd a diót, a nyers korongokra tesszük rá és úgy sütjük) Itt is kb. 15 perc a sütési idő. Kihűtjük, majd töltjük, díszítjük a sütiket.Islert megtöltjük lekvárral, bevonjuk csokival. A kifliket végét csokoládéba márthatjuk vagy vaníliás porcukorba forgatjuk. A habos diós korongokat csokiglazúrral töltöttem meg. Ez a tészta egy kicsit lágy volt, óvatosabban kellett dolgoznom vele, mint hasonló társaival
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!