- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál Schàr B liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- 4 dl Alpro mandulás-kókuszos tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- fél doboz Meggle decor növènyi hab
- 2 evőkanál natúr kakaópor
- rumaroma
- darált dió
A tésztához a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, rakunk bele egy késhegynyi szódabikarbónát és a Schär B lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék kemény habját, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a felét. A másik feléhez keverjük a kakaóport, majd a világos tészta tetejére kanalazzuk, és óvatosan összekeverjük, hogy márványos legyen. 160°C-on kb. 30 perc sütés 20 × 30 cm-es tepsiben.
A krémhez a mandulás-kókuszos tejben megfőzzük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral. Miután kihűlt, belekeverjük a cukrot és 3 evőkanálnyit a felvert decor habból. A krém felét a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd a krém másik felébe belekeverjük a kakaóport, 2 evőkanálnyi felvert habot, ízlés szerint rumaromát, majd rákenjük a vaníliás krém tetejére. A tetejét a megmaradt habbal díszítjük, végül darált dióval megszórjuk.
Csernáczki Zsanett receptje.
Még több recept a Gluténmentes csodák oldalon.