A piskótához:
- 30 g kókuszliszt
- 60 g blansírozott, darált mandula
- 3 tojás
- 200 g natúr krémsajt ( LM )
- fél cs GM sütőpor
- vanília
A töltelékhez:
- 500 g alma
- 1 cs GM vaníliás, nyírfacukros pudingpor
- 350 ml 100 %-os szüretlen almalé
- 1 kupak lovely sweet
A tojásokat a krémsajttal össze kevertem, majd a többi hozzávalót is hozzá adtam. 20 cm-es tortaformában sült 35-40 percet, 170 °C-on.
Az almát hámozás után apró darabokra vágtam, majd egy kevés vízzel megpároltam. Az almalevet, édesítőt, pudingport csomómentesre kevertem, majd az almára öntöttem, és felforraltam. A tortalapot visszatettem a formába, majd elterítettem rajt a tölteléket. Amikor kihűlt, LM tejszínhabbal és fahéjjal díszítettem.
Eredetileg „Apfeltraum”,vagyis almaálom a neve,bármilyen más piskótával is ki lehet próbálni,valóban isteni finom.
Takács Ildikó receptje.