Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rétesliszt
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot ,mikor elég kemény, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül kézi habverővel lazán beledolgozzuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és megsütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Krém:
- 40 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dl rum
- 3 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
A gesztenyemasszát villával áttörjük és a rummal elkeverjük. A tojássárgáját a cukorral gőz felett sűrű krémmé főzzük, majd a rumos gesztenyével eldolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük a gesztenyés masszát. Ezzel a krémmel úgy kenjük meg a lapokat úgy, hogy maradjon a torta külsejét is bevonni.
Díszítés:
- 1,5 dl habtejszín
A tejszínt kemény habbá verjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Szerintem kakaós piskótából mutatósabb lett volna, de így is nagyon finom!
Szilágyi Ágnes receptje.