- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- barack- vagy málnaíz
- 25 dkg gesztenyemassza
- csokoládés tortadara
Habosra keverünk három tojássárgát 10 deka cukorral, majd hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, 10 deka őrölt diót meg két evőkanál zsemlemorzsát. Kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába simítjuk és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza. A formában hagyjuk kihűlni és a tetejét vékonyan megkenjük barack- vagy málnaízzel. Közben habosra keverünk 25 deka áttört gesztenyemasszát 20 deka margarinnal meg két evőkanál rummal, és a lekvárral megkent tésztára egyenletesen, vastagon rákenjük. Tetejét csokoládéízű tortadarával meghintjük, és legalább egy napra jégbe hűtjük. Tálalás előtt a késsel meglazított tortakarimát lehúzzuk róla és a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra.