Tészta:
- 12 evőkanál rétesliszt
- 10 evőkanál cukor
- 10 tojás
- 5 evőkanál víz
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag gesztenyemassza (2 x 25 dkg)
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
- 1 kávéskanál rum
A tetejére:
- 1 tábla csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját cukorral és a szódabikarbónával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és a réteslisztet, majd összedolgozzuk az egészet. Felverjük keményre a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a masszához. Kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, megtöltjük a krémmel. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel. Ha kihűlt, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumot, majd robotgéppel összedolgozzuk az egészet. A tetejét olvasztott csokoládéval csurgatjuk le.
Egri Diána receptje.