Ménesi Magdi receptje alapján készítettem, nagyon finom, gyors süti.
Piskóta:
- 4 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- 3 dl Hulala (növényi eredetű) habtejszín
- 1/2 üveg magozott meggybefőtt
Díszítés:
- tejszínhab
- meggy
- fehér csokoládé
- 1-2 csepp mandulaaroma
(A díszítés elemei elmaradhatnak, porcukorral meghintve is mutatós.)
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a csipet sóval, cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet. Kibélelünk egy 30 × 40 cm-es gáztepsit sütőpapírral, majd a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és melegen feltekerjük. A ruhában feltekerve hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet, amibe hozzáadott cukor nem fog kelleni. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk. A gesztenyemasszát kipürésítjük, hozzáadjuk a csokoládét. A tejszínből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A többi tejszínt hozzákeverjük a csokis masszához. A piskótát a konyharuhából kibontjuk, a krémmel megkenjük. Magozott meggyel megszórjuk és szorosan feltekerjük.
A díszítéshez a fehér csokit az olajjal gőz felett kiolvasztottam, 1-2 csepp mandulaaromát cseppentettem hozzá (azért zöld), és a piskótára egy kiskanállal ide-oda csorgattam. A keményre vert, maradék tejszínhez egy-pár csepp meggylét kevertem és díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!