A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1/2 fiola rum aroma (vagy ízlés szerint rum)
A tetejére:
- 5 dl habtejszín
- vaníliás cukor
- 1 evőkanál csokiforgács
A tésztához összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet és az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (24 × 38 cm) simítjuk a masszát. 180°C-on 20-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A krémhez összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejére felverjük a tejszínt, amit tetszés szerint vaníliás cukorral is ízesíthetünk. Rákenjük a gesztenyekrémre, végül meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!