- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 8 dkg porcukor
- tejföl
- 25 dkg édesített gesztenyemassza
- fél dl rum
- 0,8 dl tej
- 6 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rumba áztatott mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 3 evőkanál méz
- 10 dkg fehér marcipán
- 15 dkg étcsokoládé
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, majd 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk a gesztenyemasszát, és a rummal elkeverjük. A diós töltelékhez a cukorral felforralt tejbe szórjuk a diót, a mazsolát és a citromhéjat. Összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről. Az első réteg tésztát kivajazott tepsibe terítjük, majd megkenjük a melegített mézzel, a tetejére jön a gesztenyés töltelék fele. Következik az újabb tészta, majd rá a méz, a reszelt marcipán és a diótöltelék. Ezután a harmadik tészta, gesztenyemassza, végül a negyedik tésztalap. 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük. A tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük, és 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat!
Kasza Józsefné Raknics Magdolna receptje.