Tészta:
- 8 tojás
- 12,5 dkg margarin
- 4 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 dl Hulala habtejszín
- 12,5 dkg margarin
- kevés rum aroma
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját csomómentesre keverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet hozzáadjuk a sárgájához, elkeverjük, majd a fehérjét is és finoman beleforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik feléhez adjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a két lapot.
Krémhez a gesztenyemasszát kiengedjük, elkeverjük a vajjal és az aromával. A tejszínt kemény habbá verjük. A kakaós tésztalapot középen kettévágjuk.
Az első kakaós lapot megtöltjük habbal, ráreszeljük a gesztenyemasszát, jön a fehér lap, rá a hab, reszelt gesztenyemassza, majd a kakaós lappal fejezzük be. Megkenjük habbal, nyomózsákból habot nyomunk a tetejére és végül megszórjuk gesztenyepürével.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.