A tésztához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál víz
- 12 dkg rétesliszt
- 8 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
A tetejére:
- 2, 5 dl cukrászhab
- 10 dkg gesztenyemassza
A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 °C-ra melegített sütőben, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingport a tejjel elkeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a pudingos krémhez keverjük, ízesítjük a rummal. A tészta tetejére simítjuk a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre simítjuk.
Vass Lászlóné receptje.