A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 8 evőkanál liszt
- 20 dkg darált dió
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- rumaroma
A díszítéshez:
- csokimáz
- fehér + színezett Hulala habtejszín
A nyolc tojássárgát a nyolc evőkanál cukorral habverő segítéségével kikeverjük. Beleöntjük az étolajat és a vizet, majd tovább keverjük. Hozzáadjuk a 8 evőkanál liszttel elkevert sütőport, a diót, és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. Ez egy vizes, diós piskóta. Tortaformában megsütjük.
A krém elkészítéséhez 4 dl tejből, a vaníliás pudingból és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd ha kihűlt, keverőgéppel habosra keverjük a margarinnal, a végén pedig hozzákeverjük a diót és egy mokkáskanál rumaromát.
A kihűlt piskótát lapokra vágjuk, és megtöltjük a már szintén kihűlt krémmel. A tetejére csokimázat öntünk, és tejszínhabbal – amelynek ételfestékkel színeztem felét – rajzolunk rá.
Érdemes vásárolni – ha láttok az üzletekben – különböző tortaformákat, mert változatos látványosságokat tudtok készíteni. Ez a recept is a saját találmányom!
Gátfalviné Dani Mária receptje.