- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- fél citrom héja
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál mézes sütemény fűszerkeverék
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum vagy rumaroma
- baracklekvár
- Lidl-ben kapható fehér cukormáz (glazúr)
A lisztet, porcukrot, sütőport, mézes fűszerkeveréket, kakaót és a citromhéját összekeverni, majd gyorsan belemorzsolni a margarint, végül a tojássárgát és a rumaromát. Alaposan eldolgozni és 1 órára betenni a hűtőbe egy fóliába csavarva. A hűtőből mindig csak a felhasznált mennyiséget kivenni és porcukros szilikonlapon vagy deszkán kinyújtani olyan vékonyra, ahogy tetszik. Én kb. 6-8 mm-esre szoktam. Tetszés szerinti formájú linzerkiszúróval egy teli és egy lyukasat szaggatni és 175°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 10 percig sütni. Nagyon kell vigyázni, mert megég ha túl sokáig bent hagyjuk. Hagyni a tepsin kihűlni, majd lekvárral összeragasztani. Ha így is állt egy kicsit, akkor lehet a mázat rácsorgatni. (A glazúr elkészítése a zacskóján van.)
Az alapötlet a NoSalty-ról, Szintiától származik, köszönet érte. Én kicsit változtattam rajta. Fémdobozban sokáig eláll és puha marad.
Máté Mária receptje.