- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 7 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna
Piskóta:
- 10 dkg kristály cukor
- 6 tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- fél dl olaj
- 10 dkg mák
- 6 tojás fehérje
- 5 dkg cukor
Krém:
- 3 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 7 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
És még:
- baracklekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Elég ragadós tésztát kapunk, de lisztezett deszkán szépen összeáll. Két részre osztjuk és tepsi hátulján megsütjük. A piskóta hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a 15 dkg lisztet és a fél csomag sütőport, majd alaposan összekeverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a már előre habosra vert cukros tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett tepsibe sütjük a piskótát. A krém hozzávalóiból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük, és hozzákeverjük a porcukros margarint is.
Összeállítás:
Alulra megy az egyik mézes lap, majd a krém fele. A mákos piskótát megkenjük nagyon vékonyan barack lekvárral, és a lekváros oldalával a krém felé ráhelyezzük a piskótát. Másik odalát is vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém másik felét eloszlatjuk rajta. Erre helyezzük a második mézes krémet. Én kihagytam egy kis krémet a tetejére is, de lehet csak porcukorral is megszórni.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.