Mézes lapok:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 5 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle.
Mákos lap:
- 6 tojás
- 18 dkg porcukor
- 0,5 dl étolaj
- 12 dkg liszt
- 10 dkg darálatlan mák
- 1/2 csomag sütőpor
6 tojássárgáját 18 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 0,5 dl étolajat és 3 evőkanál vizet. Jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzákeverjük a tojássárgához. 12 dkg lisztet összekeverünk 10 dkg őröletlen mákkal és fél csomag sütőporral. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd zsírozott-lisztezett tepsiben megsütjük. Ugyanabban, amelyik hátán a mézes lapokat is sütöttük.
Krém:
- 30 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
A krémhez 30 dkg margarint kikeverünk 20 dkg cukorral, közben 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.
Havasi Zsuzsa receptje.