A tésztához:
- 1 csomag leveles tészta
A krémhez:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 9 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 liter víz
A habhoz:
- 5 dl habtejszín
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A tészta kinyújtjuk, 2 kört vágunk ki belőle. Az egyiket megsütjük, a másikat cikkekre vágjuk, majd azt is megsütjük. Ha kihűlt, a cikkeket gőz felett felolvasztott csokoládéba mártjuk, és tortagyönggyel díszítjük.
A krémhez a vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 0,8 liter vizet felforralunk, és ebben főzzük fel az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet, majd forrón az alsó lapra kenjük.
A tejszínt felverjük keményre, majd a kihűlt krémre simítjuk. Kevés habbal az oldalát is körbekenjük, és rátesszük a csokis cikkeket. Én az oldalát ostyaszeletekkel díszítettem.
Malatinszki Melinda receptje.