Tészta:
- 1 csomag 500 g-os leveles tészta
Krém:
- 10 tojás
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg cukor
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 liter víz
Hab:
- 1/2 l Hulala
Máz:
- 40 dkg porcukor
- 7 evőkanál víz
- 2 evőkanál olvasztott margarin
A leveles tésztát felengedés után félbe vágjuk. Kinyújtjuk és a tészta lapokat tepsi hátán megsütjük. Körülbelül 23 x 33 cm-es a tepsi. Egyiket tálcára tesszük, másikat egy sütőpapírra és még forrón tetszőleges nagyságú négyszetekre vágjuk. Célszerű nagyobbakra, mert a krémest könnyebb lesz majd szeletelni. Pl. : 3 X 5 cm. A krémhez a tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától és kemény habbá verjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a porcukrot és tovább verjük jó keményre. Egy jó nagy (4-5 literes) edényben, a tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, belekeverjük a pudingokat és a vízzel simára keverjük, majd állandó keverés mellett megfőzzük. Ha már elég sűrű, beleöntjük a tojáshabot és jól elkeverve egyneműsítjük. Percek alatt kész. Jó langyosra kihűtjük, közben meg-meg keverjük. Ezt a sárga krémet egyendletesen rásimítjuk a tálcán lévő tésztalapra. Ha a krém teljesen kihűlt, fél liter Hulallát símitunk rá. Közben a mázhoz kimérjük a porcukrot. Egy kis edénybe kiveszünk belőle 2 nagy evőkanállal és karamellizáljuk. Ha kész, ráöntjük a 7 evőkanál vizet és feloldjuk a karamellt vele. A maradék porcukorhoz adjuk hozzá az egy evőkanál karamell ízű pudingport, keverjük össze, és öntsük hozzá 7-8 evőkanállal a karamellás vízből. Két evőkanál olvasztott margarinnal simára keverjük. Ha túl sűrű lenne, még adhatunk hozzá kis karamellás vizet is. A sütőpapíron lévő tésztakockákat bevonjuk ezzel a mázzal. Amikor megszáradt a máz, ráhelyezzük a krémes tetejére. Én egy pici olvasztott fehér csokoládéval díszítettema tetejét.
Julianna Péczyné Szalay receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!