- 25 dkg darált dió
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kg magozott meggy
Piskótatészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Közepes tepsit alufóliával kibélelünk, belenyomkodjuk a margarint, majd megszórjuk a kimagozott meggyel. A darált diót, a darált kekszet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meggyre öntjük. A piskótához a tojásfehérjét felverjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákanalazzuk a tojáshabot. Ezután hozzáöntjük az olajat, 1 dl vizet cseppenként, és a végén beleszórjuk a 25 dkg liszttel elkevert fél csomag sütőport. A masszát ráöntjük a meggyre, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Sütés után óvatosan kiborítjuk, így a meggyes rész lesz a teteje. Tetszés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal, díszíthetjük tejszínhabbal.
Pápistáné Tünde receptje.