Tészta:
- 8 tojás
- 18 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
Töltelék:
- 1 kg alma
Máz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 1 citrom leve
Egy közepes méretű tepsit (25 × 39 cm) kibélelünk alufóliával, majd vékonyan megvajazzuk. Beleszeleteljük a hámozott almát. A tésztához a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Ráöntjük az almára a tészta felét. A tészta másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, s úgy csurgatjuk a tepsibe. Alaposan megsütjük, hogy az alma is átsüljön. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a tepsiből és megkenjük a krémmel. A krémhez vaníliás pudingot a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral habosra kikevert margarinnal, majd az almára kenjük. A sütemény tetejére 10 dkg tejcsokoládét 5 dkg margarinnal felolvasztunk, s belekeverjük 1 citrom levét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!