- 30 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só, 1/2 csomag sütőpor
A tészta lekenéséhez:
- 40-50 dkg baracklekvár
- 2 maréknyi durvára vágott dió (én aprító gépben daráltam)
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 citrom leve
- 15 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és legalább 1 órára hűtőbe rakjuk. A tészta 3/4 részét egy 25 x 34 cm-es tepsi nagyságúra sodorjuk és sodrófára tekerve a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a baracklekvárral, az aprított dióval megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben majdnem készre sütjük (kb. 20 perc). Ezalatt a tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A majdnem kész tésztát kivesszük a sütőből, a tojáshabot rákenjük, a megmaradt tésztát káposzta reszelőn ráreszeljük a tojáshabra. Az eredeti recept szerint csíkokból rácsot kell a habra készíteni, de nekem most nem volt erre időm. Nem bántam meg, mert a teteje finom roppanós lett. Visszarakjuk a sütőbe és világosra sütjük. Finom, és olcsó süti!
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.