Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
6 tojásból készítek hagyományos módon egy rúd piskótatekercset. 6 tojássárgáját kikeverek 6 kanál kristálycukorral, majd 5 evőkanál lisztet elvegyítek fél csomag sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és lazán összeforgatom a tojássárgájával, illetve a sütőporral elvegyített liszttel. Gáztepsiben megsütöm, és még melegen konyharuhára borítom és feltekerem. Miután kihűlt, lekvárral megtöltöm a piskótát, és vékony szeletekre vágom. Egy 18 cm átmérőjű tésztaszűrőt kibélelek a piskótatekercsekkel.
Töltelék:
- 50 dkg túró
- porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín
- zselatin
A töltelékhez fél kg túrót kikeverek ízlés szerint porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 2 citrom reszelt héjával. 2 dl tejszínt kemény habbá verek, majd lazán összeforgatom a túrós töltelékkel. Egy kis zselatint is teszek bele (a tasakon található utasítás szerint elkészítve), hogy jól összeálljon. Az így elkészült krémet beletöltöm a piskótatekerccsel kibélelt tésztaszűrőbe. Ha maradt ki piskótatekercs, akkor a tetejére teszem. Hűtőben fél óráig pihentetem, ezután kiborítom, és cukorfondanttal bevonom, és tetszés szerint díszítem.
Molnár Andrea receptje.