A tésztához:
- 5 dkg margarin
- 2 tojás
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál méz
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 lapot sütni
A krémhez:
- 4 evőkanál rétesliszt
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél citrom
A csokimázhoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál tej
- 5 dkg margarin
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk 3 lapot sütünk belőle.
A lisztből tejből pépet főzünk.
A margarint porcukrot kikeverjük, és ha a pép kihűlt a krémhez adjuk.
Ezt a masszát kétfelé vesszük a felét vaníliás cukorral, citromlével ( ez ki is hagyható) a másik felét kakaóval ízesítjük. Megkenjük a lapokat eőször a kakaós majd vaníliás krémmel. A tetejére kerül a csokimáz.
Oláh-Bujás Teréz receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!