Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- baracklekvár
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 4 dkg vaj
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint cukor
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 13 dkg cukor
- 1 dl tej
Diós töltelék:
- 25 dkg dió
- 11 dkg cukor
- 1 dl tej
Tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd 4 részre osztjuk.
Elkészítjük a töltelékeket:
- Az almát megtisztítjuk és felszeleteljük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük a cukrot, majd az almát. Ráöntjük a citrom levét, és megpároljuk.
- A mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
- A diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük.
A töltelékeket kihűtjük. Kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mákos tölteléket. Ismét egy tészta következik, lekvárral kenjük, és rá az almás tölteléket. Megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék. Végül tésztával fejezzük be. Lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180°C-on megsütjük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!