A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 dkg élesztő
- 1/2 dl tej
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 3 dkg margarin
- 1/2 citrom leve
- cukor (ízlés szerint)
- 3 dl tej
- 25 dkg darált mák
- 25 dkg darált dió
- barackíz
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük. A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt töltelékkel megtöltjük. Először a mák-, utána az alma-, majd a diótöltelék következik. Előmelegített, forró sütőben kisütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk, és hosszúkásra szeletelve tálaljuk.
Sütés előtt a tészta tetejét szurkáljuk meg villával, hogy ne hólyagosodjon fel.