Az elkészítése mindössze 20 perc, azután pedig csak hűteni kell. Egyszerű és finom, de igen különleges a maga módján!
- 200 g étcsokoládé
- 50 g vaj
- 2 evőkanál juhar- vagy agávészirup
- 180 g amaretti, vagy bármilyen más omlós vajas keksz durván összetördelve
- 50 g vagdalt natúr pisztácia
- 175 g friss málna
- 150 g friss áfonya
- 75 g fehér csokoládé
Sütőpapírral vagy folpackkal béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es formát. Ha sütőpapírt használunk, azt a sarkainál hajtsuk be gondosan, hogy a süti majd szép szögletes legyen. Gőz fölött melegítsük fel az étcsokoládét, a vajat és a szirupot, majd kavargatva kb. 5 percig olvasszuk egybe, amíg a keverék szép sima, fényes lesz. Ekkor vegyük le a gőzről, és adjuk hozzá a kekszdarabokat. A vagdalt pisztáciából és a gyümölcsökből tegyünk félre valamennyit a megszóráshoz, a többit óvatosan forgassuk a csokis masszába.
Az így elkészült keveréket kanalazzuk az előkészített formába, igazgassuk el, és finoman nyomkodjuk bele. Szórjuk rá a félretett pisztáciás-gyümölcsös keveréket, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órahosszára (de nem baj, ha tovább!), hogy minden porcikája jó alaposan megdermedjen, különben nem lehet majd szépen szeletelni.
Miután ez megtörtént, olvasszuk fel a fehér csokoládét, és egy evőkanál segítségével húzzunk cikkcakkos mintákat a tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe még 30 percre. Ha kész, a sütőpapír segítségével emeljük ki a formából, és szeljük kockákra. Hűtőben, légmentesen záródó tartóban 2 napig friss marad.
Szabókiné Jung Andrea receptje.